Nemocnica si pripomenula 60. výročie svojho vzniku

18.01.2008 Snina

Snina 18. januára (TASR) - Šesťdesiate výročie vzniku prvej štátnej zdravotníckej ustanovizne pod názvom ústav národného zdravia si v týchto dňoch pripomína sninská nemocnica.
Pri tejto príležitosti vyjadril primátor mesta Štefan Milovčík poďakovanie súčasným primárom oddelení za ich prácu a vyzdvihol napredovanie zariadenia.
Nemocnica Snina, s.r.o. , vznikla v roku 2005, zdravotnú starostlivosť začala poskytovať v januári 2006. Jej stopercentným vlastníkom je mesto Snina. Výsledky hospodárenia nemocnice boli v prvých troch kvartáloch minulého roka priaznivé. Účtovný hospodársky výsledok dosiahol hodnotu 11 miliónov korún.
\"Nemocnica rozširuje vyšetrovacie možnosti, ktoré dokážu rýchlejšie a kvalitnejšie diagnostikovať ochorenia pacientov, \" uviedol dnes pre TASR Milovčík. Začiatkom minulého roka začala poskytovať mamografické vyšetrenia na novom mamografe, ktorý zakúpila z vlastných zdrojov v hodnote 2,5 milióna korún. Na sklonku roka uviedli v zariadení do činnosti nový CT-prístroj, ktorý bol financovaný z verejnej zbierky sumou 825.000 korún. Zvyšnú časť takmer 14 miliónov korún vyfinancovalo mesto. V areáli nemocnice pribudol aj sklad biologického odpadu s celkovými nákladmi 180.000 korún. \"V tomto roku plánujeme kompletnú rekonštrukciu parkoviska pred nemocnicou s rozpočtovým nákladom 11 miliónov korún, ale rátame aj s opravou strechy, výmenou okien, zateplením objektov, opravou fasády a interiéru v hodnote zhruba 45 miliónov korún, \" doplnil primátor.
Zariadenie disponuje 170 lôžkami, spoločnými vyšetrovacími a liečebnými zložkami a ambulantnou starostlivosťou. Zdravotnú starostlivosť poskytuje vyše 33.000 obyvateľom sninského okresu.
 

Vyberte región